Yvonne viel 45 kg af met behulp van het koerierswerk

Dat het werken als koerier topsport is, wisten wij al. Maar dat je deze baan kan gebruiken om je leven drastisch te veranderen. Dat heeft Yvonne bewezen. Zij viel 45 kg af en voelt zich fitter dan ooit.

Hoe fijn is het om een baan te hebben als koerier bij DHL Express en fit te worden en blijven mede door je werk. Ik ben Yvonne 58 lentes jong die volop in het leven staat, met als middelpunt mijn baan als koerier bij DHL Express Schiphol. Ik ben nu ruim 6 jaar koerier bij DHL Express 5 jaar gewerkt op Den Haag locatie en sinds 1 jaar op Schiphol. Soms is het best intensief, maar ook zeker een fijne motivatie om goed bezig te zijn met body en geest.

 

Obesitas? No way! 

Eén jaar geleden was ik behoorlijk zwaar in gewicht en kreeg last van mijn knieën en gewrichten. Ik voelde mij niet lekker meer in mijn vel. Na onderzoeken en MRI scans kreeg ik te horen dat ik toch maar eens aan een obesitas kliniek moest gaan denken, want mijn gewicht drukte aardig op mijn gewrichten waardoor slijtages. Ik dacht  ‘obesitas? No way! Ik ga dit zelf klaren. Ik heb al de juiste baan om dit voor elkaar te krijgen’.

 

Hoe blijf ik fit door het koerierswerk?

1 Augustus jl. heb ik de knop omgezet naar een gezondere levensstijl. Met deze baan was dat niet al te moeilijk. Ik dacht dat het een probleem zou worden om veel water te drinken onderweg. Inmiddels ben ik erachter dat er genoeg bedrijven zijn, waar ik even naar het toilet mag gaan om mijn flesje bij te vullen. Ik ben natuurlijk veel in beweging: bus in bus uit, niet de lift nemen maar trappen lopen. Het is zo zelfs nog éxtra motiverend om zendingen bij de buren af te leveren als de klant niet thuis.

Trots en 45 kg (!) lichter

Door actief bezig te zijn met mijn baan en ook mijn eet-gedrag te veranderen is het mij gelukt om 45 kilo (!) af te vallen. Nog 5 kilo te gaan voor ik mijn streefgewicht heb bereikt en ik weet dat dit me gaat lukken. Ik voel mij 100% beter, heb geen last meer van mijn gewrichten en loop te springen als een vrouw van 28. Ik voel mij geweldig. Voor mijn gevoel is elke werkdag een gratis fitness dag en aan het einde van de werkdag heb ik een voldaan en positief gevoel van; ‘dit heb ik toch maar weer geklaard’.

Wat wil je nog meer? 

DHL Express is voor mij gaan voelen als één grote familie. Ik zou iedereen, maar stiekem vooral ook vrouwen willen aansporen om een baan als koerier te nemen. Ik kijk ernaar uit om meer vrouwelijke collega’s welkom te heten bij onze familie. Het is ontzettend leuk werk, je bent sociaal bezig, je wordt gewaardeerd door klanten en je wordt ook nog eens gratis fit. En… je krijgt het ook nog eens betaald. Wat wil je nog meer? 😉