3 Onmisbare tips om het snelst van A naar B te komen

Ik vind het heerlijk om op de weg te zitten en te genieten van de vrijheid. En ondertussen bedenk ik voor mezelf hoe ik zo snel mogelijk van A naar B kan komen. Hoe ik dat doe? Ik geef je wat tips!

 

De spiraalmethode

Het verkeer wordt steeds drukker en dat geldt zeker rondom de grote steden. Ik begin daarom zo vroeg mogelijk in het centrum van de stad waar het in de ochtend minder druk is. Daarna pak ik de toegangswegen naar de stad en eindig ik bij het rustige industrieterrein waar ik vaak veel pakketten moet afhalen. Ik werk dus eigenlijk als een spiraal van binnen naar buiten.

 

Advies van collega’s

Ik rijd vaak dezelfde route, wat heel leuk is omdat je dan een band met je klanten krijgt. Toch is het voor de afwisseling ook interessant om andere routes te rijden. Van tevoren informeer ik dan vaak bij collega’s. Zij geven advies mee waar ik dan rekening mee kan houden. Erg handig, want uiteindelijk wil ik natuurlijk op alle routes zo snel mogelijk bij de klant voor de deur staan.

 

Alternatieve routes

De ene dag is de andere dag niet, de drukte op de weg kan nog weleens verschillen. Dus als ik een rustige dag heb, probeer ik voor mezelf een alternatieve route te vinden voor de wegen waar het altijd druk is. Een binnendoorweggetje bijvoorbeeld die de navigatie niet aangeeft. Daar heb ik de volgende keer dan weer mooi profijt van!

 

Geschreven door onze koerier Erkan