Kansen zien en pakken, dan is er heel veel mogelijk

Als je me twaalf-en-een-half jaar geleden had verteld dat ik hier nu nog steeds zou werken, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar bij DHL heb ik de kans om me te ontwikkelen en door te groeien. Ik heb de mogelijkheid om zoveel verschillende dingen te doen en te leren, dat ik voorlopig nog niet uitgekeken ben.

Van buiten naar binnen
Op aanraden van een vriend ben ik in 2007 als chauffeur bij DHL begonnen. Na zeven jaar op de weg, was ik toe aan iets nieuws. Dus toen de kans voorbij kwam om in de terminal Utrecht als coördinator aan de slag te gaan en me meer bezig te houden met de planning, heb ik die met beide handen gegrepen. Dat heb ik ongeveer anderhalf jaar gedaan. Daarna kon ik bij DHL Parcel in Amersfoort aan de slag als Logistiek Supervisor. Een enorm uitdagende functie, waarbij ik onder andere de chauffeurs aanstuurde. Recent, ongeveer een half jaar geleden, heb ik weer een switch kunnen maken. Dit keer naar de functie van Supervisor Support.

Bouwen met een team
Als Supervisor Support zorg ik er eigenlijk voor dat alles op de loods loopt zoals het zou moeten, zoals beveiliging, schoonmaak en onderhoud. Maar ook zaken als het organiseren van feestjes of een barbecue pak ik met mijn team op. Heel divers dus. Ik doe dat samen met een team van negen vaste medewerkers. Dat is ook heel prettig. Je kent elkaar goed, weet wat je aan elkaar hebt en iedereen weet wat hij of zij moet doen. Dan kun je echt samen gaan bouwen met het team. Dat zie ik als een groot voordeel van deze functie. Als Logistiek Supervisor werkte ik veel met chauffeurs die ingehuurd werden. De samenstelling van het team wisselde dan ook nogal eens. Samen zorgde je ervoor dat pakketjes netjes en op tijd werden bezorgd, maar echt bouwen, opleiden en processen verbeteren, speelde daar veel minder. Ik vind het leuk dat ik dat nu wel kan doen.

Ervaring opdoen in de praktijk
Voor mij is DHL de ideale werkomgeving. Ik merk dat ik na een aantal jaar vaak wel toe ben aan iets nieuws. Nieuwe uitdagingen aangaan, nieuwe dingen leren. En dat kan bij DHL. Als je te lang hetzelfde werk doet, dan zie je bepaalde dingen niet meer. Je bent je frisse blik kwijt en gaat dingen op de automatische piloot doen. Dan is voor mij de uitdaging wel weg. Daarom is het zo fijn dat ik me bij DHL dan weer op andere dingen kan richten. Ik heb na de havo mijn hbo-studie niet afgemaakt, maar kan nu, door ervaring op te doen in de praktijk toch die stappen maken en hogerop komen.

Als je zelf wil en bijvoorbeeld in je functioneringsgesprek aangeeft dat je toe bent aan nieuwe uitdagingen, dan is hier zo veel mogelijk. Dat vind ik echt een enorm voordeel van werken bij DHL. Daarnaast is ook het contact met collega’s heel leuk. Allemaal types die geen blad voor de mond nemen en altijd in zijn voor een lolletje. Daar houd ik wel van. We werken hard, maar er is ook ruimte voor humor op de vloer. Erg belangrijk vind ik, zo hou je het samen leuk.