Over mij

Ik ben Rob Keulemans, 30 jaar en werkzaam als koerier bij DHL Express in mijn woonplaats Breda.

Eigenlijk ben ik afgestudeerd als journalist. Na mijn afstuderen ben ik echter eerst bij DHL terecht gekomen. Een deadline halen is me vanwege de studie niet vreemd en als koerier haal je dagelijks honderden deadlines. Zendingen vóór 12 uur afleveren, ergens vroeg een insulinepomp ophalen, belangrijke papieren tekenen. Onderweg denk ik niet alleen aan de klant, het pakket of verkeer om me heen. Ik ben ook bezig met manieren om de route zo efficiënt mogelijk te rijden en plan de route steeds enkele stops vooruit.

Wat maakt werken als koerier zo top? 

Als koerier spreek ik op een dag misschien wel honderd mensen. Een werkomgeving die constant wisselt, is wat mij aanspreekt in het werk. Soms groet je elkaar enkel, een andere keer blijf je hangen omdat het bedrijf iets doet wat je interessant vindt.

Op een van mijn routes kwam ik bij een nieuwe klant, die wereldwijd behang verstuurt. Gezien het aantal zendingen kiest het bedrijf voor een dagelijks ophaalmoment. Zodoende kom ik er dus bijna elke dag. Tijdens die momenten sprak ik geregeld met de kleinzoon van de eigenaar, die de webshop runt. Hij is benieuwd hoe ik mijn werk doe en andersom ook. Laatst stonden we samen een adres op te zoeken voor een rol behang die naar Koeweit moest. Inmiddels informeren we elkaar zodra ik de route rijd. Kan ik een uurtje eerder komen? Hij smst. Ben ik een half uur later? Ik bel.

Het idee dat je zo'n belangrijke schakel bent in het ophalen of afleveren van zendingen die voor onze klanten over de hele wereld gaan; dat maakt dit werk voor mij zo bijzonder.
RobSupport Executive

Ik heb soms zelfs tijd om over voetbal te praten

Op die manier gaat het ophalen van de zendingen zeer gestroomlijnd. Zo ben ik nooit te vroeg of te laat. We houden tijd over om het over voetbal te hebben. Inmiddels is het bedrijf ook overgestapt op paperless trade, zodat douanepapieren niet meer hoeven worden geprint. We blijven meegroeien en mee ontwikkelen en dit maakt iedere dag opnieuw tot een succes.

Nieuwe kansen

Sinds vier weken word ik ingewerkt als Office Support Medewerker. Na het uitspreken van mijn ambities tegenover mijn supervisor heb ik deze mogelijkheid gekregen. Dat betekent dat ik de weg nu (tijdelijk) inruil voor een baan op kantoor. Een positieve ontwikkeling voor mij omdat het een nieuwe uitdaging biedt. Daar was ik na een jaar als koerier aan toe en ik ben dan ook blij dat DHL deze kansen aanreikt. Op deze manier leer ik nog meer over de zaken die achter de schermen plaatsvinden en kan ik als koerier ook de juiste feedback geven richting de mensen op kantoor. Een interessante ontwikkeling en een mooie nieuwe stap binnen de Big Yellow Machine :-).

Geschreven door: Rob Keulemans
Koerier in Breda

Inmiddels heeft Rob een mooie stap kunnen maken naar Support Executive op Service Center Breda!