OVER MIJ

September 2017 kwam ik via een vriendin terecht bij DHL Express op de Sales Afdeling. Ik ben gestart als Lead Qualifier, waarbij je het verzendprofiel van potentiële bedrijven in kaart brengt. Met mijn achtergrond in de kinderopvang had ik totaal geen ervaring in de Sales, maar dat was ook niet nodig werd mij verteld. Alles kun je ontwikkelen, zolang je maar passie en wilskracht toont.

 

LEVENDIG EN WARM TEAM

Ik werd warm ontvangen op een hele levendige afdeling, waar collega’s altijd bereid waren om te helpen. Tijdens mijn periode als Lead Qualifier heb ik met de juiste begeleiding mijzelf heel goed kunnen ontwikkelen met de nodige ups en downs.

 

ONTWIKKELING

Wat mij vooral opviel is, dat eigenlijk alles mogelijk is zolang je zelf de tijd investeert en initiatief toont. Ik vind dit iets heel moois, het wordt namelijk benadrukt dat doorgroeien bij DHL Express iets is wat hoog in het vaandel staat. Als jij het beste uit jezelf haalt, dan haal je ook het beste uit DHL en komen er vanzelf kansen. Zo begon het, nadat ik een jaar bij het team Lead Qualifiers heb gezeten, te kriebelen en was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit werd ook door mijn eigen supervisor aangemoedigd. Na het kenbaar maken van deze ambitie en hierop te anticiperen creëerde ik voor mijzelf een mogelijke nieuwe stap.

 

Wat mij vooral opviel is, dat alles mogelijk is, zolang je zelf de tijd investeert en initiatief toont.
Nienke Senior Indoor Sales Executive

DE DHL-FAMILIE

Die nieuwe stap werd uiteindelijk een promotie naar een nieuwe functie binnen Sales. Ook had ik een klein beetje een dubbel gevoel, omdat ik mijn fijne team moest achterlaten. Gelukkig werd ik ook door mijn nieuwe directe collega’s met open armen ontvangen. Het “familie” gevoel waar vaak over gesproken wordt binnen bedrijven, is ook zeker van toepassing bij DHL Express.

 

EVENEMENTEN

Er is naast hard werken ook tijd voor flauwe grappen, borrels, tafelvoetbaltoernooien en teamuitjes. Een van de mooiste evenementen is voor de DHL EuroCup. Tijdens dit evenement komen alle Europese landen bij elkaar voor een voetbal en cheerleading toernooi. Geweldig om zoveel internationale collega’s bij elkaar te zien en te leren kennen.

 

DHL Express is een fijn bedrijf waar ik mezelf kan blijven ontwikkelen en mij echt op mijn plek voel!

Geschreven door: Nienke Haneveld
Inside Sales Executive bij DHL Express

Inmiddels heeft Nienke een mooie stap kunnen maken naar Senior Indoor Sales Executive!