Hoi, ik ben Martijn Sala, trainer en coördinator bij DHL Express!

Het is alweer 12 jaar geleden dat ik startte als koerier op Service Center Apeldoorn. Ik heb een afgeronde MBO4 opleiding Toerisme en Recreatie afgerond, maar kon daar uiteindelijk mijn draai niet vinden. Wel ontdekte ik dat ik hou van vrijheid en auto rijden, dus de connectie met DHL Express werd snel gelegd.  Als koerier heb ik veel genoten van de vrijheid en verantwoordelijkheid die ik kreeg en ik heb vele kilometers gemaakt.

 

Nieuwe uitdaging gezocht

Na 8 jaar koerieren was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik kreeg wel eens nieuwe medewerkers mee die ik bekend moest maken met het koerierswerk. Dit vond en vind ik erg leuk. Niet veel later kwam de rol van “Mentor Koerier” vrij. Je bent dan verantwoordelijk voor het inwerken van nieuwe koeriers. Ik solliciteerde en kreeg de functie!

 

Laaiend enthousiast begon ik te werken aan een vast inwerk-programma. Hierin kon ik al mijn creativiteit kwijt, want ik kreeg alle vrijheid en mogelijkheden om dit te doen. Mijn leidinggevenden waren zo enthousiast dat ik dit inwerkprogramma mocht presenteren aan de landelijk Operations Manager van Nederland. Na de presentatie hebben we samen gepraat over passie en ambitie, heel ontspannen.

Wat mij enorm aanspreekt, is dat ik groei en ontwikkel in mijn werk als trainer maar ook als persoon. In mijn werk als trainer kan ik dit weer uitdelen en heb ik de gelegenheid om anderen te laten groeien in hun ontwikkeling.
MartijnTrainer

Out of the blue werd ik gevraagd

Een aantal weken later werd ik gebeld door mijn Servicecenter Manager, of ik trainer wilde worden…

Hoewel dit moment nogal out of the blue kwam, heb ik direct “ja” gezegd! Inmiddels ben ik 4 jaar Trainer/Coördinator en geef ik door het hele land trainingen aan elke DHL medewerker; van Loods-medewerker tot directie-leden. Daarnaast kom ik nog wel eens in het buitenland voor trainingen en het opdoen van ervaring. Ik geniet met volle teugen en kan het soms nog steeds niet geloven dat ik deze kans heb gekregen.

Groei en ontwikkeling

Wat mij enorm aanspreekt, is dat ik groei en ontwikkel in mijn werk als trainer maar ook als persoon. In mijn werk als trainer kan ik dit weer uitdelen en heb ik de gelegenheid om anderen te laten groeien in hun ontwikkeling. Ik ben tot ontdekking gekomen dat dit mijn passie is!

 

Ik ken DHL Express als een bedrijf wat in eerste instantie kijkt naar de persoon en naar wat hij/zij kan. Daarnaast biedt DHL Express mogelijkheden om door te groeien, wanneer je dit wilt en natuurlijk laat zien.  Dit maakt dat ik kan zeggen: “Ik heb nog nooit eerder met zoveel gemotiveerde mensen gewerkt binnen een bedrijf.”

Geschreven door: Martijn Sala
Trainer bij DHL Express