Kidsday

Op avontuur in een pretpark of tijgers spotten in een dierentuin? Voor veel gezinnen een gezellig uitje in het weekend, maar niet voor ieder kind even vanzelfsprekend. Ook deze kinderen willen we laten genieten van een onbezorgd dagje uit. Zo werd DHL Kidsday in het leven geroepen.

 

Kristels en Laura’s idee

Het initiatief werd in 2013 bedacht door Kristel van den Bosch en Laura Migchels, beiden werkzaam op de vestiging in Eindhoven. “Vanuit een persoonlijke ervaring zag ik hoe kinderen, die het thuis zwaarder hadden, konden genieten van een dagje dierentuin”, vertelt Kristel. “Nadat ik mijn ervaring deelde met collega’s ontstond het idee om vanuit DHL iets te organiseren voor kinderen uit de buurt. Toen de dag was aangebroken werden de kids ’s ochtends thuis opgehaald met een DHL-bus. Alleen dat was al een beleving op zich!”. Na een ontbijtje op de vestiging ging het gezelschap naar een speeltuin en een attractiepark en werd de dag afgesloten met een lekkere maaltijd. “Eén groot succes; voor kinderen maar ook voor de vrijwillige collega’s voor wie het heel dankbaar werk is”.

Heel Nederland op Kidsday

Een jaar later volgden er meerdere DHL-vestigingen en werd er volop genoten van de overdekte speeltuin, dierentuin of andere attractieparken. Inmiddels is het een vaste prik op de DHL-kalenders door het hele land en gooit het initiatief zelfs internationaal hoge ogen. Zo vierden ook DHL Duitsland, Italië en Engeland hun Kidsday in 2018. Een mooi compliment dat alleen maar bevestigt dat we goed bezig zijn.

Tenslotte verdient ieder kind een glimlach, waar ook ter wereld!