Door de wisselende diensten en de flexibiliteit van de collega's is mijn studie goed te combineren met het werk.
DennisService Center Manager Breda

Hoe mijn collega’s mij helpen werk en studie te combineren

Begin 2016 ben ik gestart in Roosendaal als Supervisor Operations bij DHL Express. Een baan die mij op het lijf geschreven is. Leidinggeven in een dynamische organisatie waarbij de combinatie van het werken achter een bureau en in het warehouse mooi in balans is. De onvoorspelbaarheid van de logistiek en wisselende diensten zorgen voor een afwisseling waarbij ik mijzelf nooit verveel.

 

Bedrijfskunde

Naast deze dynamische baan die soms wel meer vraagt dan 40 uur, studeer ik nog deeltijd Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Breda. Begin 2019 ga ik afstuderen met een mooie opdracht binnen DHL Express. Door de wisselende diensten en de flexibiliteit van de collega’s is mijn studie goed te combineren met het werk. Veel van het geleerde kan ik direct door vertalen en toepassen op de werkvloer. Dit geeft mij nog meer motivatie om de studie te volgen.

 

Combinatie

Ik merk dat het studeren in de avonduren na een dag werken niet altijd gemakkelijk is. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar een avonddienst zodat ik fris nog aan mijn studie kan zitten in de vroege ochtend. In het weekend ben ik sowieso nog wel een dag kwijt om alle stof tot mij te nemen en een en ander uit te werken. Ik moet er wel bij zeggen dat ik geen “zesjes” mentaliteit heb, dus met minder uren had ik het misschien ook wel gekund.

 

Hulp van collega’s

De tentamens en dagen school heb ik nooit hoeven missen. Elke keer is er weer de vrijheid geweest om ernaar toe te kunnen. “De verantwoordelijkheid ligt dan ook bij het team”, zegt de Service Center Manager. Ik heb zelf altijd gezegd, dat als het echt niet anders kan, het werk altijd voorgaat. Mijn collega supervisors hebben mij altijd de ruimte gegeven om mijn studie te volgen. Zonder deze top collega’s en een service center manager die altijd het nut heeft gezien van mijn studie, was het een stuk moeilijker geweest om dit tot een goed einde te brengen.

 

Studeren naast je werk is uitdagend en vraagt veel van je intrinsieke motivatie en discipline. De ruimte wordt je bij DHL Express gegeven, maar het studeren moet je toch echt zelf doen 🙂

 

Geschreven door: Dennis Waterreus
Operations Supervisor op Service Center Breda

Inmiddels heeft Dennis een mooie stap kunnen maken naar Service Center Manager in Breda!